Bij tante Betsy – wolwinkel met een groot hart

In 2013 begon Tanja van Oostrom haar wolwinkel vlakbij het Trudoplein in Eindhoven. Niet alleen om in de winkel de mooiste, natuurlijk kwaliteitsgarens te bieden, maar ook om mensen met elkaar te verbinden. Verbinding door de gezamenlijke hobby en vakwerk. Zo draagt het hele team van Bij tante Betsy haar grote hart uit, in alles wat we doen. Online en offline!

Samen haken en breien

Enerzijds geeft de (web)winkel iedereen de kans zijn creativiteit te leren kennen en verder te ontwikkelen. Leer breien of haken, zoek de mooiste garens uit voor jouw eigen handwerk of leer juist andere, nieuwe technieken kennen. Zo zijn er regelmatig workshops van experts, hebben we een grote tafel om samen aan te werken en krijgen we veel tips van Tanja en haar vaste ploeg van vrijwilligers. In de winkel krijg je advies over het juiste garen en/of het goede patroon voor jouw project.

Fairtrade wol en kwaliteit van garen

Anderzijds is er heel bewust gekozen voor kwaliteit en duurzaamheid. De garens in de winkel bevatten een zo hoog mogelijk percentage natuurlijke materialen. Maar mooi garen is niet alleen het materiaal, maar ook het verhaal van de wol of katoen. Als het even kan achterhalen wij waar de wol of katoen vandaan komt. En fairtrade wol, zoals Manos del Uruguay of wol die niet overal te koop is zoals Schoppel-Wolle krijgt Bij tante Betsy een eigen favoriete plek. Ook het volledige assortiment Lana Grossa is hier te krijgen. Wat niet op voorraad is, kunnen wij voor jou bestellen.
Volledig synthetisch garen of garen waarbij er twijfels zijn over de herkomst (denk aan: kinderarbeid, giftig productieproces e.d.) komen niet in de winkel Bij Tante Betsy.

Goede doelen = samen doen

En tot slot steunen wij projecten voor het goede doel. Daarbij wordt onze community van actieve brei- en haakfans ingezet om anderen te helpen. Zo waren daar de octopusknuffels voor het NiCu van Maxima Medisch Centrum Veldhoven in de zomer van 2014, de mutsen voor daklozen in de winter van 2015-2016 en de breiboezems op maat voor vrouwen met een borstamputatie in de zomer van 2016. Een dergelijk project krijgt altijd alle ruimte Bij tante Betsy.
Woon jij niet in de regio Eindhoven, heb je eigen goed doel of wil je gewoon meedoen met onze projecten? Neem dan contact op met ons, via e-mail: info@bijtantebetsy.nl. Dan komen we er samen wel uit!

Wij zijn samen Bij tante Betsy: de wolwinkel met hart voor mooie materialen en de wereld om ons heen!

Op de locatie waar voorheen de sigarenwinkel van Coen Dillen was en daarvoor was het een sigarenmagazijn van Dhr. en Mevr. van Hoorn zit nu Bij Tante Betsy.

U kunt er terecht voor al uw brei- en haak benodigdheden. Volg ook één van de workshops die gegeven worden of kom gewoon gezellig langs om aan de grote tafel onder het genot van een kopje koffie of thee mee te haken of breien.

De oude winkel van Coen Dillen

Dhr. en Mevr. van Hoorn met hun kleinkinderen Peter en Mieke.

Wie zijn wij?

Mag ik u voorstellen aan…

Tanja van Oostrom
Trotse eigenaar

Kitty van Oostrom
Haak en brei oma