Stichting BreiBoezem

Stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die getroffen zijn door borstkanker en een borstamputatie hebben ondergaan (Boezemgebruikers), GRATIS te voorzien van gebreide borstprothese(s). Deze gebreide borstprotheses zijn een goed alternatief voor siliconen borstprotheses. Ze zijn van 100% katoen met een lichtgewicht vulling, ademend, wasbaar en voelen als ‘echt’ aan en zeer comfortabel!

Dit initiatief is vanuit Amerika naar Australië en zo naar Nederland overgewaaid. Via een oproep van Jacqueline de Jong (Nederlandse, woonachtig in Australië) bij de borstkankervereniging hebben Esther Elsinger en Wendie Verweij zich als vrijwilligers aangemeld om dit project ook in Nederland met succes op te zetten. Zij zijn dan ook de bedenkers van BreiBoezem in Nederland.

Kijk op hun Facebook pagina https://www.facebook.com/breiboezem en like likehun om zo op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

Vrijwilligsters (Boezemvrienden) breien de borstprotheses van BreiBoezem. Voordat je deze boezems kunt breien is het noodzakelijk een workshop te volgen, zodat de kwaliteit van de boezems gewaarborgd kunnen worden.

Ben je geïnteresseerd en wil je mee breien? Meld je aan via breiboezem@gmail.com als Boezembreister.

Wil je boezems bestellen of de stichting een warm hart toe dragen: Meld je dan als boezemgebruikster of Boezemvriend via breiboezem@gmail.com.